ZORGAANBOD

De Muzelaar biedt zorg in een vertrouwde en veilige woonomgeving

De Muzelaar biedt een vertrouwde en veilige omgeving.

De bewoners hebben een eigen zit-slaapkamer en nemen hun eigen meubels en persoonlijke eigendommen mee.

De Muzelaar bestaat uit 2 kleine woongroepen van zeven bewoners. Iedere woongroep heeft een eigen keuken en ruime woonkamer. De buitenruimte grenst aan het speelplein van een kinderdagverblijf; dit geeft leuke interacties.

De medewerkers verzorgen de maaltijden. De menu’s worden samen met de bewoners opgesteld. 

Previous
Next

Hoe ziet de Muzelaar eruit?

  • Er zijn 2 royale, gemeenschappelijke huiskamers voor ieder zeven bewoners.
  • Iedere bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer
  • Per woongroep zijn er 3 sanitaire ruimten met douche, toilet en wastafel.
  • Iedere huiskamer is voorzien van een ruime, moderne keuken.
  • De woongroep biedt meerdere zithoeken, een tv-hoek en een grote eettafel.
  • De Muzelaar is rolstoeltoegankelijk.
  • Er wordt gebruik gemaakt van domotica.
Site8

De dagelijkse zorg

Onze medewerkers ondersteunen de bewoners bij de persoonlijke verzorging. Het streven is om de bewoners zolang en zoveel mogelijk zelf te laten doen. 

De afspraken over de te leveren dagelijkse zorg komen tot stand op basis van de door het CIZ afgegeven indicatie. Hierover worden afspraken gemaakt die vastgelegd worden in het zorgleefplan.

 

De medische zorg

In de Muzelaar wordt alle noodzakelijke zorg door professionele, gediplomeerde medewerkers geboden. Wanneer mogelijk houdt u uw eigen huisarts, indien nodig vinden wij met u een nieuwe huisarts. Wanneer de inzet van een andere behandelaar (bijvoorbeeld fysiotherapeut, psycholoog, specialist ouderengeneeskunde) gewenst is, kan de huisarts voor een verwijzing zorgen. 

De Muzelaar biedt tevens opleidingsplaatsen voor studenten in de zorg. 

Site20

Activiteiten

Aansluitend op de 10 klantbeloften streven wij ernaar dat iedere bewoner elke dag als een fijne en zinvolle dag ervaart. De basis hiervoor ligt in het levensverhaal van iedere bewoner. Medewerkers en vrijwilligers bieden dagelijks activiteiten aan die aansluiten op de persoonlijke voorkeuren van de bewoner, in groepsverband of individueel. Denk hierbij aan bewegen (gymnastiek, wandelen), muziek of creatieve activiteit. Hobby’s zullen ook in de Muzelaar gewoon doorgang kunnen vinden. In overleg kunnen wij ook kijken of het mogelijk is dat er aansluiting gezocht wordt bij bestaande verenigingen of clubs.

De Muzelaar biedt in samenwerking met de Hogeschool Leiden jaarlijks een opleidingsplaats aan voor studenten van de opleiding Vaktherapie (beeldend of muziek).

 

Financiering

Wonen vindt plaats op basis van het scheiden van wonen en zorg.

Het wooncomponent bestaat uit:

  • Huur zit-slaapkamer
  • Servicekosten (gas, water, licht) 
  • Pensionkosten (maaltijden en waskosten)

Het zorgcomponent wordt volledig vergoed vanuit een geldige CIZ-indicatie op basis van PGB (Wet Langdurige Zorg (WLZ)).

Alle afspraken worden vastgelegd in een huur- en zorgovereenkomst.

Aanvullende informatie

Om in aanmerking te komen voor een verblijf in de Muzelaar is er een passende indicatie  (ZZP 5) van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het aanvraagformulier kunt u downloaden bij www.ciz.nl. Voor eventuele vragen kunt u ook bij ons terecht!

 

Voor aanvullende informatie over het PGB verwijzen wij u naar de website van Per Saldo op www.pgb.nl. Waar nodig kunnen wij u helpen met de aanvraag van het PGB.

 

Via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) betaalt u een inkomensafhankelijke eigen bijdrage . Hiervoor ontvangt een factuur van het CAK. Uw bijdrage kunt u zelf berekenen met de rekenmodule of u kunt contact opnemen met het CAK www.hetcak.nl. 

Previous
Next